Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymaleves friss hagymacsírával

MME MME
4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vágjuk nagyon apróra a hagymát és az olajon pirítsuk rózsaszínűre. Fűszerezzük ízlés szerint, majd öntsük fel 7 dl vízzel. Lassú tűzön főzzük kb. 10-12 percig. A sajtot közben reszeljük le és keverjük bele a tejfölbe. Ezt a keveréket lassan csorgassuk bele a levesbe, és az egészet forraljuk össze. Aki az intenzívebb ízeket kedveli, a tejföl-sajt beleöntése előtt feloldhat benne még 1 erőleves kockát is. Tálaláskor dúsíthatjuk még reszelt sajttal és szórjunk bele friss hagymacsírát! Jó étvágyat!

Megjegyzés

A hagymacsíra nagyon egészséges, vitamindús táplálék. Elpusztítja a szervezetben élő káros mikrorganizmusokat. Kapható bioboltokban vagy nevelhető otthon vegyszermentes hagymamagból. Az alapreceptet egy apró csíra-receptfüzetben olvastam és egy kicsit a saját ízlésemre alakítottam. - MME

Ezek is érdekelhetnek