Elkészítés: A tejből, a cukorből és az élesztőből kovászt készítettem, amit hagytam kissé felfutni. Akkor összedolgoztam a többi hozzávalóval, lisztezett deszkán jó alaposan meggyúrtam. Tiszta konyharuha alatt duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát kinyújtottam, ráreszeltem a fagyos vajat, szabályszerűen összehajtogattam, és ismét kelni hagytam, ez alkalommal 30 percet.
A megkelt tésztát kettéosztottam, vékonyra nyújtottam, és összesen 16 téglalapot vágtam ki belőle. A téglalapok egyik felébe reszelt sajtot és egy kanál hagymalekvárt tettem, ráhajtottam a másik felét, villával jól körbenyomkodtam (ezáltal szép cirádás lett a széle is), felvert tojással megkentem, majd megszórtam a sóval.
A tepsit a belehelyezett párnácskákkal félretettem még 15 percre kelni, közben bekapcsoltam a sütőt.
A párnácskákat szép pirosra sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre