Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymalekváros-sajtos párnácskák

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 kanál olaj (most mogyoróolajat használtam)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 10 dkg hideg vaj
  • 2 kiskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • durva tengeri só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg bármilyen sajt, de legyen benne kevés kéksajt is
  • 1 kis üveg hagymalekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tejből, a cukorből és az élesztőből kovászt készítettem, amit hagytam kissé felfutni. Akkor összedolgoztam a többi hozzávalóval, lisztezett deszkán jó alaposan meggyúrtam. Tiszta konyharuha alatt duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát kinyújtottam, ráreszeltem a fagyos vajat, szabályszerűen összehajtogattam, és ismét kelni hagytam, ez alkalommal 30 percet.

A megkelt tésztát kettéosztottam, vékonyra nyújtottam, és összesen 16 téglalapot vágtam ki belőle. A téglalapok egyik felébe reszelt sajtot és egy kanál hagymalekvárt tettem, ráhajtottam a másik felét, villával jól körbenyomkodtam (ezáltal szép cirádás lett a széle is), felvert tojással megkentem, majd megszórtam a sóval.

A tepsit a belehelyezett párnácskákkal félretettem még 15 percre kelni, közben bekapcsoltam a sütőt.

A párnácskákat szép pirosra sütöttem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss