Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymalekvár III.

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A margarinon az apróra vágott hagymákat dinszteljük üvegesre, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal. Akkor készült el, ha már ragacsos, lekvár sűrűségű. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a balzsamecetet és a borecetet.

Azonnal fogyasztható, de ha még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.

Megjegyzés

Ez nem a bátraké a szerencse típusú étel, hanem az elnevezés tűnhet bizarrnak. Szóval inkább elmesélem, mi ez…:-)

Ez egy olyan valami, ami…
…a hétköznapi sült húsból rafinált fogást csinál…
…ha elkészítjük, a francia konyha egyik remekét tálaljuk…
…nagyon egészséges hozzávalókból készül…
…fő alkotóeleme flavonoidokat tartalmaz, érvédő hatással bír…
…baktériumölő, immunerősítő…
…előre is elkészíthető, mert eláll…
…mutatós, ajándéknak is kiváló…
…nem utolsósorban nagyon finom. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss