Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz selymes a hagymakrémleves, ennél egyszerűbb recept nincs is!

default user icon
MME
A hagymaleves az egyik legsokoldalúbb krémlevesünk, hiszen számos fűszerrel és levesbetéttel gazdagíthatjuk. Mutatjuk az alapreceptet videón, és adunk néhány tippet, mivel érdemes feldobni, ha valaki a turbósított változatra vágyna.

A már római korban ismert hagymaleves a mai napig rendkívüli népszerűségnek örvend. Gazdag aromájú, igazán finom leves, amit akár otthon is könnyedén elkészíthetünk, és számtalan módon ízesíthetünk és gazdagíthatunk.

Mivel fűszerezhetjük?

Szerecsendióval, kakukkfűvel, babérlevéllel, mustárral, fehérborssal, gyömbérrel, tárkonnyal, snidlinggel, fehérborral, brandyvel, pálinkával.

Mivel gazdagíthatjuk?

Játszhatunk a sajtokkal, ajánlott félkemény vagy kemény sajtok között válogatni: cheddar, gruyere, emmentáli, gouda, povolone, parmezán, de persze trappista is lehet. A füstölt sajtok is jól harmonizálnak a levessel, így azt is lehet használni.

A rátett kenyérszeletek is variálhatóak, vagy esetleg megkísérelhetjük az egészet cipóba tölteni. Ehhez jó héjas, nem túl nagy bucikat érdemes választani.

A levest besűríthetjük habarással, vagy elkeverhetjük csupán a tejföllel, de selymesíthetjük tejszínnel is. Esetleg gazdagíthatjuk croutonnal vagy sajtgombóccal.

Vegák a leves elkészítéséhez használhatnak zöldséglevet, akit viszont nem köt semmi a növényekhez, az nyugodtan használjon marhahúslevest vagy egy sima csontlevet.

Hagymakrémleves

Hozzávalók:

4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek liszt
1 liter zöldségalaplé vagy húsleves alaplé

bors
2 dl főzőtejszín 

Ezek is érdekelhetnek

Friss