Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymakosárkák kecskesajttal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8-10 cm-es sós linzerkosárkák
  • kecske sajt
  • friss saláta
  • A hagymalekvárhoz:
  • 2 dl vörösbor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 szál friss kakukkfű
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A hagymalekvár hozzávalóit összekeverjük, nagyon lassan főzzük, amíg lekvár sűrűsége nem lesz. A végén egy csipet sót és borsot teszünk hozzá. (Kis üvegben, hűtőben hónapokig eláll.)

A linzerkosárkákba teszünk 1-1 evőkanál hagymalekvárt, erre 1-1 szelet kecskesajtot. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 6 percig sütjük.

Friss salátával (rukkola, céklalevél, madársaláta vagy ízlés szerint más saláta) ecetes, olajos, sós, borsos öntettel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss