Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymagombóc

MME MME
2 3.8/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A kenyér héját levágjuk, a belét nagyon apróra vagdaljuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk és felszeleteljük, majd megpirítjuk a felhevített vajban. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, végül jól összegyúrjuk a kenyérrel. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük (ha valamennyi feljött a felszínre), és szűrőkanállal kiszedjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk. (A gombóc még finomabb, ha a hagyma felét apróra vágott gombával váltjuk ki.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss