Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymagombóc leves

MME MME
2 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymagombóchoz a tojást habosra felverem 1 evőkanál tejföllel, majd összekeverem a búzadarával és a nagyon apróra vágott hagymával. Megsózom, és hagyom állni 10 percig. Felvagdalom a zöldséget, majd bő 1 liter vizet felforralok, beleteszem a petrezselymet kivéve az összes fűszert, valamint a zöldségeket. Puhára főzöm. A lisztből 1/2 dl vízzel és a tejföllel habarást készítek, és besűrítem a levest. 5 percig folyton keverve forralom. A hagymás masszából nedves kézzel kis diónyi gombócokat formázok, és a levesbe teszem. Legalább 10 percig kis lángon forralom, végül a megmaradt petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek