Elkészítés: A csokis piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztom, külön-külön felverem a fehérjét és a sárgáját a cukrokkal, majd az olajjal is. Összeöntöm, majd beleszitálom a sütőporral, a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet, óvatosan összeforgatom. Kikent vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, és 200 fokon kb. 12-15 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A krémhez felverem a fél liter tejszínt a cukorral és a fixálóval. A negyedét félreteszem, mert majd ezzel vonom be a tortát a végén. A maradékba beleöntöm a túrót, belereszelem a citrom héját, belefacsarom 1/2 citrom levét, összeforgatom.
A tortalapot elvágom 3 részre, és mindegyik lapot megkenem lekvárral, én meggylekvárt választottam. Kettéosztom a krémet, és betöltöm a lapokat. A maradék tejszínnel bevonom a tortát.
Gőz fölött megolvasztom a csokit a vajjal, ezzel díszítem a tortát. Ha megdermedt a csokidíszítés, azonnal fogyasztható, de a sem árt, ha kicsit össezérnek az ízek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!