Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-túrós torta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • csipet szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tejszín (1/4 része majd a bevonáshoz kell)
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 50 dkg túró
  • 1 nagy citrom
  • tetszés szerint lekvár
  • A tetejére:
  • 7,5 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál vaj
  • pici olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csokis piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztom, külön-külön felverem a fehérjét és a sárgáját a cukrokkal, majd az olajjal is. Összeöntöm, majd beleszitálom a sütőporral, a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet, óvatosan összeforgatom. Kikent vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, és 200 fokon kb. 12-15 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.

A krémhez felverem a fél liter tejszínt a cukorral és a fixálóval. A negyedét félreteszem, mert majd ezzel vonom be a tortát a végén. A maradékba beleöntöm a túrót, belereszelem a citrom héját, belefacsarom 1/2 citrom levét, összeforgatom.

A tortalapot elvágom 3 részre, és mindegyik lapot megkenem lekvárral, én meggylekvárt választottam. Kettéosztom a krémet, és betöltöm a lapokat. A maradék tejszínnel bevonom a tortát.

Gőz fölött megolvasztom a csokit a vajjal, ezzel díszítem a tortát. Ha megdermedt a csokidíszítés, azonnal fogyasztható, de a sem árt, ha kicsit össezérnek az ízek.

Megjegyzés

A csokidíszítéshez sütőfóliából tölcsért formáltam, beleöntöttem a folyékony csokit, így bármilyen mintát vagy írást lehet könnyedén készíteni.

A receptet és a fotót 0420marcsu kükdte. - 0420marcsu

Ezek is érdekelhetnek

Friss