Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos túrós szelet

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 2 db tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 0,8 dl étolaj
  • 3 ek tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojás (sárgája)
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 csomag vaníliás ízű pudingpor
  • 3 ek tejföl
  • A tojáshabhoz :
  • 4 db tojás (fehérje)
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 tk citromlé

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy közepes (kb 20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A túrót ha nagyon rögös, áttörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
  2. A piskótához, habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a sütőporos, kakaós liszttel. A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk. A túrós tölteléket óvatosan a tésztára halmozzuk és kb 35 percig sütjük. Akkor jó, ha már nem remeg a túrós réteg.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani, amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a citromlét és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, majd végül a keményítőt.
  4. A tojáshabot egy spatula segítségével rákenjük a túróra és visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra és addig sütjük/szárítjuk amíg a hab barnulni nem kezd.

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

DESSZERTEK SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

Megjegyzés

Igazi nagymama féle sütemény. Úgy ahogy van nagyon finom és könnyed, ráadásul gyorsan elkészül és mutatós. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss