Elkészítés: A palacsintákat a szokott módon kisütjük.
A töltelékhez a hozzávalókat villával alaposan összekeverjük, és megtöltjük a palacsintákat.
A tepsit kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a felgöngyölt palacsintákat sorban egymás mellé lerakjuk. (Résnyi hely legyen köztük).
A habhoz 4 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 5 dkg porcukorral, a
fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgájához. Végül belevegyítjük a tejfölt, s mindezt egyenletesen elosztva a tepsiben lévő palacsintákra öntjük.
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ha elkészült, kockákra vágjuk, megszórjuk vaníliás porcukorral, és melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre