Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos rózsa

MME MME
3.7/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a konyakot, egy csipet sót, és 2 evőkanál vizet. Kevés liszttel eldolgozzuk. Kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és hideg helyen kb. 30 percig pihentetjük.

Elkészítés: Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. Köröket négy helyen majdnem a kör közepéig bevágjuk. A körök felének közepét megkenjük tejjel, és kissé elfordítva ráteszünk, egy nem megkent kört. Felforrósítjuk a vajat vagy olajat egy fritőzben vagy lábosban, és egyenként óvatosan beleengedjük a tésztákat. A közepükbe azonnal beleszúrjuk egy fakanál nyelét, lenyomjuk az edény aljára, és elengedjük. Egyszerre két-három darabot sütünk csak! Lyukas szedőkanállal konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegetjük, és azonnal megszórjuk porcukorral. Minden rózsa közepébe kevés ribizli- vagy áfonyalekvárt teszünk, és tejszínhabból halmot nyomunk rá. Frissen az igazi.

Ezek is érdekelhetnek

Friss