Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-rebarbarás túrós pite

MME MME
1 4.5/5
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kettéválasztunk 6 tojást, és a fehérjét hidegre tesszük, mert hidegen könnyebben lehet habbá verni. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy mély tepsit.

A lágy vajat összedolgozzuk a cukor felével, 1 tasak vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A lisztet elkeverjük fél csomag sütőporral, és a tejszínnel együtt a vajas masszába dolgozzuk. A tepsibe simítjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük, de még nem tesszük be a tepsit.

A maradék 4 tojást is kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgáját simára keverjük a 10 dkg cukorral és a második csomag vaníliás cukorral. A túrót áttörjük, a pudingporral és a maradék sütőporral együtt a tojássárgájához keverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot, és a tésztára simítjuk, a tetejét egyenletesen megszórjuk a rebarbarával. A sütőben kb. 30 percig sütjük.

Közben a hideg tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A maradék cukrot és vaníliás cukrot folyamatosan beleszitáljuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a süteményre nyomjuk.

További 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss