Habos rákóczi túrós

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • margarin
  • liszt
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • sütőpor
  • túró
  • tojás
  • tej
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • tojás fehérje
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a margarinnal a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, margarinnal és sütőporral. Lisztezett deszkán a megfelelő tepsi vagy adott esetben kapcsos tortaforma alakúra nyújtjuk, majd vajazott és lisztezett tepsibe vagy kapcsos formába helyezve 150-160 °C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd legvégül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjéket.
  3. Mikor megsült a tészta picit várunk, hogy langyosra hűljön, majd rákenjük a túrótölteléket és visszarakjuk a sütőbe 20 percre, míg megkeményedik a túró.
  4. A habhoz felverjük a tojásfehérjéket: egy tálba rakjuk a fehérjéket és robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrokat és tovább verjük.
  5. Mikor megsült a túrótöltelék, habzsák segítségével felvisszük a tojáshabot és visszarakjuk a sütőbe és barnulásig szárítjuk, mikor kész lekvárral díszithetjük.

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT LEHETETLEN ELRONTANI! >>> 

A TÖKÉLETES UZSONNA, AMIBŐL MINDEN GYEREK REPETÁZIK >>> 

MORZSÁS SÜTI, CRUMBLE - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss