A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük.
Veszünk egy 23x39 centis tepsit, kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel, és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül megszórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite kemény habbá verjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét, végül beleforgatjuk az almaecetet. A pitét kivesszük a sütőből és elsimítjuk rajta a tojásfehérje habot.
Visszatoljuk a sütőbe 15 percre. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.