Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, összeverjük a porcukorral.
A tésztához, a sütőporral elkevert lisztben a margarint elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk, a hűtőben pihentetjük 1/2 órát, kikent közepes tepsibe nyújtjuk.
A meggybe belekeverjük a pudingport, a mákot, ízlés szerint a fűszereket, a tészta tetejére egyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
A tojás fehérjét a hozzávalókkal kemény habbá verjük, a süti tetejére kenjük, kicsit megborzoljuk, visszatoljuk, és további kb. 10-15 percig sütjük.
A tepsiben kihűtjük, vizes késsel szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!