Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos mandulás szelet

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej
  • A habhoz:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10-15 dkg mandulaforgács
  • 4 tojásfehérje
  • A krémhez:
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit (liszt, margarin, tojássárgája, cukor, sütőpor) kevés tejjel összedolgozzuk. 1,5 órát hűtőben pihentetjük.

Közben a habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük habbal és megszórjuk mandulaforgáccsal. Egy tepsi hátán egyenként kisütjük (vigyázat, könnyen törik!).

A krémhez a tejben megfőzzük a vaníliás pudingport. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingkrémhez adjuk.

A kihűlt krémmel megkenünk három tésztalapot, egymásra helyezzük, a tetejét pedig befedjük a negyedik mandulás lappal úgy, hogy a mandulás része legyen felül. Az egyik lapot megkenhetjük baracklekvárral is, mielőtt a krémet rákennénk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss