hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos mákos

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg tejföl
  • A mákos töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 14 dkg porcukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 13 dkg cukor
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, sütőport és sót elkeverjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a sütőporos lisztet.
  2. Amikor összeállt a tészta, egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 13-14 perc alatt elősütjük.
  3. A mákos töltelékhez a tojássárgája kivételével mindent egy lábasba rakunk és közepes lángon, kevergete kb. 5 perc alatt összefőzzük, végül belekeverjük a sárgáját és az egészet az elősütött tésztára kenjük.
  4. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a mákrétegre és visszatoljuk a sütőbe kb. 12-13 percre, amíg kicsit megpirul a hab teteje. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss