Elkészítés: A hirtelen összegyúrt pitetésztát tortaformába simítom kis pihentetés után, hogy legyen pereme is. 10 percig 180 °C-on elősütöm. Kiveszem, és lekvárral vastagon megkenem. Nálam ez őszibarack lekvár, de fügelekvár lenne a legjobb variáció! Erre ültetem a felszeletelt-cikkezett fügét.
A habhoz előveszek 2 tojást. A pitéből fennmaradt fehérjéhez hozzájön ez a kettő is, amit keményre verek csipet sóval. A sárgájához hozzáteszek 2 kanál lisztet, 10 dkg cukrot, 1 dl tejfölt, alaposan elkavarom, majd fellazítom a habbal. Ezzel koronázom meg a pitét.
Visszatolva a sütőbe bő fél óra alatt aranybarna habot kapunk. Na, ekkor jó, mikor ilyen csodaszép!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre