Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos Fekete-erdő kocka

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2-3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukrozott kakaópor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg meggybefőtt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5-7 dkg cukor (ízlés szerint)
  • A tetejére:
  • 5 dl habtejszín
  • csokidara, reszelt csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaókat és a sütőport. Majd végül a habot hozzákeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megsütjük.

A meggybefőttet leszűrjük, és a levében a 2 csomag pudingport pár kanál cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. Ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük.

A tejszínhabot felverjük keményre.

Összeállítjuk a sütinket: a piskótát 2 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejére simítjuk a habot, végül a tetejét megszórjuk csokidarával vagy reszelt csokival.

Ezek is érdekelhetnek

Friss