Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos diós sütemény II.

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás fehérje
  • 3 tojássárga
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg pörkölt dió vagy pörkölt mogyoró
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kanál citromlé
  • A krémhez:
  • 3 tojássárga
  • 2,5 dl tej
  • 2 kanál kakaó
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál instant kávé
  • A díszítéshez:
  • reszelt fehér csokoládé vagy kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Keményre verjük a tojásfehérjéket 1 kanál citromlével, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojássárgákat, a sütőporral elkevert lisztet, legvégén a laskanyújtóval durvára tört pörkölt diót.

A krémhez a hideg tejjel kikeverjük - a margarin kivételével - az összes hozzávalót, majd keményre főzzük. Lehűtjük, mixerrel kikeverjük a margarinnal, és 2 kanál instant kávéval. Rákenjük a tésztára a krémet, reszelt fehér csokival díszítjük.

Megjegyzés

Ha nincs mixered, gőz fölött főzzük a krémet folytonos kevergetés mellett. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss