Habos almás süti

60 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • tojássárgája
  • porcukor
  • margarin
  • tej
  • liszt
  • sütőpor
  • alma
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • fahéj
  • búzadara
  • tojásfehérje
  • porcukor
  • dió

Elkészítés

  1. A tésztához kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, a margarinnal és a tejjel, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Tepsibe simítjuk, és félig megsütjük. 
  2. A töltelékhez lereszeljük az almát, a levét kinyomkodjuk, majd kicsit megdinszteljük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt, közben belekeverünk 2-3 evőkanál búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a porcukrot. Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk, és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. A tetejére szórhatunk diót is, akkor ezzel együtt szárítjuk.

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss