Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos almás sütemény

75 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • A linzertésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A linzertészta összeállításához:
  • kevés tej (ha szükséges)
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • A rétegezéshez:
  • 10 dkg őrölt dió
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • A habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek baracklekvár
  • A habra díszítésnek:
  • 7 dkg vágott dió
  • 10 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma reszelve
  • 2 ek méz
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél cm-re kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük.
  2. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük.
  3. A piskótát a szokásos módon elkészítjük, és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük, mint a linzerünket.
  4. A tojásfehérjéket a porcukorral és 1 evőkanál baracklekvárral kemény habbá verjük gőz felett.
  5. Amikor a két tésztánk kihűlt, kezdődik a rétegezés: linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma, a tetejére kerül a kemény hab.
  6. A díszítéshez a diót és a porcukrot összekeverjük, és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk, és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt, késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk.

    10 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PISKÓTÁD >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TOJÁSHAB >>> 

    MInden, amit a piskótáról tudni szeretnél >>>

Ezek is érdekelhetnek