Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos almás lepény

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a porcukrot átszitáljuk, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tejföllel tésztává gyúrjuk, majd elfelezzük. Lisztezett felületen a tésztákat lappá nyújtjuk, az egyiket egy 44x27 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk, és megszórjuk mazsolával.
  2. A megpucolt és lereszelt almát megcukrozzuk, megszórjuk fahéjjal, és megpároljuk, majd ujjnyi vastagon a tésztára kenjük. A tészta másik felét csíkokra vágjuk, rudakat sodrunk belőle, és berácsozzuk vele a süteményt.
  3. A tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadunk egy kevés porcukrot, majd kemény habbá verjük, és a rácsokra kanalazunk. 175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb. 40-50 perc alatt készre sütjük (a sütési hőfokot 30 perc után 150-160 fokra csökkentjük). Kihűlve szeleteljük.

    Nagyi almás receptjei >>> 

    OLCSÓ ÉS ELRONTHATATLAN TEJFÖLÖS SÜTIK >>> 

    FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK >>> 

Megjegyzés

Rácsozás helyett a tészta másik felét kisodorva rátehetjük. Szórhatunk rá dió-, mandula- és mogyoródarabokat. Gyorsan fogy, ezért legalább 1,5 adagot süssünk! - buksz39

Ezek is érdekelhetnek