Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos almás kevert süti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 1 ek citromlé
  • méz vagy cukor - ízlés szerint (kb. 2 evőkanál)
  • 1 tk fahéj
  • 4 dkg vaj
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • A tetejére:
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg durvára aprított dió

Elkészítés

  1. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a hozzávalókkal addig pároljuk, ameddig a leve elpárolog, félretesszük.
  2. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgáival, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet váltakozva elkeverjük benne.
  3. Közepes méretű, kikent tepsibe smítjuk a tésztát, előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig.
  4. A tojások fehérjét a citromlével elkezdjük felverni, amikor már jó habos, a cukrot 3-4 részletekben verjük hozzá, keményre verjük.
  5. A tésztát baracklekvárral vékonyan megkenjük, rákenjük az almát, megszórjuk a dióval, és a tojáshabbal bevonjuk. A sütőbe visszatoljuk, és további kb. 18-20 percig sütjük, ameddig a teteje halvány rózsaszínűre sül.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, vizes késsel szeleteljük és tálaljuk.

    Finomságok almával, almából >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss