hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos almás-fahéjas süti

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük (vagy kisebb darabokra vágjuk) és 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt megpároljuk. Amikor előtte a levét, levesszük a tűzről.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd 10 dkg cukrot a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, majd a tejjel együtt hozzáadjuk a vajas habhoz, és csomómentesre kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell, hogy legyen).
  3. A tésztára simítjuk az almát (a levéből ne kerüljön sok a tésztára). 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta meg nem sül.
  4. A tojásfehérjéből 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lesz, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss