Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 1 evőkanál lisztet is hozzáadva, hogy kovászt készítsünk. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig kelesztünk. Ezután kisodorjuk, háromrészt hajtjuk, és 20 percig kelesztjük. Ezt ismételjük összesen 3-szor, 20 perces pihenőkkel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk /ne túl picikre, mert akkor kiszárad a tészta/, megkenjük a tojásfehérjével, amibe egy kevés őrölt pirospaprikát keverünk. Tepsiben még 10 percet pihentetjük, és azután megsütjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre