A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Először elkészítjük az égetett tésztát. A tejet és a vajat felforraljuk, majd visszavesszük a hőfokot, és az átszitált lisztet is belekavarjuk. Addig tartjuk a lángon folyamatos kevergetés mellett, amíg szép egyneművé válik a massza, és elválik az edény falától (kb. 2-3 perc). Levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk.
Ezután a tojásokat egyesével belekavarjuk egy kézi mixer segítségével. A szükséges tojásmennyiség függ a tojások nagyságától is. A lényeg, hogy akkor lesz jó a tésztánk, ha a hüvelyk és mutató ujjunk között kb. 2 cm-es szálat tudunk belőle húzni. Ezután belekeverjük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, esetleg egy csipet szerecsendióval is ízesíthetjük.
Habzsákba töltjük, és az előkészített sütőlemezre kis halmocskákat (kb. 10 forintos átmérőjűt) nyomunk belőle. A halmocskák között hagyjunk távolságot, hiszen sütés közben jókorára nőnek. A kis kupacok hegyét vizes ujjal elsimítjuk, majd megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 25-30 perc alatt, amíg szép barnák nem lesznek, készre sütjük.