Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű felhő szelet

60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3,5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 15 dkg margarin (+ a kenéshez)
  • 18 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • A krémhez:
  • 1/2 liter tej
  • 2 csomag pudingpor (vaníliás)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csomag margarin (vagy vaj)
  • 20 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • csokoládé

Elkészítés

  1. Felforralunk 3,5 dl vizet, teszünk bele egy csipetnyi sót. Ha felforr, hozzáadunk 15 dkg margarint és 18 dkg lisztet, majd összefőzzük. Levesszük a tűzről, és ha egy kicsit kihűlt, hozzáadunk 6 tojást.
  2. A tésztát 2 tepsiben sütjük. Kikenjük őket margarinnal, és kiöblítjük egy pici vízzel, majd így helyezzük rá a tésztát. Előmelegített sütőben180 fokon, 20 percig sütjük (nem szabad benézni a sütőbe).
  3. A krémhez fél liter tejben elkeverünk 2 csomag vaníliás pudingport, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot és még 2 ek kristálycukrot, és ezt mind összefőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverünk 25 dkg margarint vagy vajat 20 dkg cukorral.
  4. A krémmel megkenjük az egyik kisült tésztát, majd rátesszük a másik tésztát. A tetejét leönthetjük olvasztott csokival.

NARANCSOS FELHŐ (NARANCSOS-CSOKIS MOUSSE SÜTI)>>> 

LEKVÁROS FÉLHOLDAK>>> 

TÚRÓKRÉMSZELET MORZSAFELHŐKKEL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss