A sütőt előmelegítjük 170 fokra (elektromos - alsó-felső sütés), és egy magasfalú tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. Amikor már sűrű a hab, lassanként hozzáadagoljuk a cukrot is és így verjük keményedésig, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáit is. Egy másik tálban összeszitáljuk a sütőport a liszttel, majd óvatos mozdulatokkal a tojásos-cukros masszához keverjük.
A tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd az előmelegített sütőbe 10-12 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük - a piskóta ruganyos legyen, színe aranybarna. Semmiképpen se süssük túl, mert száraz, fojtós lesz!)
A krémhez tulajdonképpen ugyanazt a folyamatot kell kétszer elvégeznünk, csak más-más csokoládéval. Először a zselatint a hideg vízbe kanalazzuk, jól elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni, míg a krém készül. A csokoládé darabokat vízgőz fölött megolvasztjuk (elsőként azt, amelyiket az alsó rétegnek szánjuk.) Amikor a csoki teljesen felolvadt, félretesszük.
A vízgőz fölé helyezünk egy másik tálat, amiben a 4 tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, és gyakori kevergetés mellett majdnem forróra melegítjük. A tűzről levéve habosra verjük.
A habtejszínt kemény habbá felverjük és összekeverjük a cukros-tojásos keverékkel. Végül belecsorgatjuk a csokoládét is és elkeverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. A zselatint langyosra melegítjük és hozzákeverjük a krémhez.
A megsült piskótát kihűtjük, rásimítjuk az első réteg krémet, majd mélyhűtőbe tesszük nagyjából 20 percre. Eközben elkészítjük a második adag krémet a fent leírtak szerint. Amikor ezzel is készen vagyunk, kivesszük a mélyhűtőből az alapot, és rásimítsuk a következő csokoládés réteget is. Szilárdulásig, nagyjából egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeleteljük és megszórjuk csokiforgáccsal.