Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsókos pohárkrém

10 szavazat
35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A habcsókos pohárkrémhez készen kapható kókuszos habcsókot használunk, így a melegben nem kell bekapcsolni a sütőt.
  2. Az epervelőhöz az epret megtisztítjuk, megmossuk és villával darabosra törjük. A cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a langyos vízben feloldott zselatint. Felforraljuk, majd hideg vízbe állítva gyakran megkeverve lehűtjük. Hűtőbe tesszük, hogy jól besűrűsödjön.
  3. A kávébabtöretes grillázshoz a kávészemeket durvára törjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzákeverjük az összetört kávészemeket és gyorsan kiöntjük egy sütőpapírral bélelt tálcára úgy, hogy minél vékonyabbra terüljön el. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd amikor már megszilárdult nagyobb szilánkokra törjük.
  4. A krémhez a tejszínt habbá verjük az őrölt barna nádcukor felével. Egy másik tálban a mascarponét habosra keverjük a cukor maradékával és a Baileys-el, úgy, hogy apránként keverjük a Baileys-t krémhez. Majd a tejszínt nagy, levegős mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarpone krémhez. 
  5. Poharakba tesszük a nagyobb darabokra tört kókuszos habcsók-falatokat, halmozunk rá a krémből, majd ismét jöhet egy vékonyabb réteg tört habcsók, erre a rétegre kanalazunk a hideg epervelőből, erre pedig jöhet egy újabb réteg krém. A tetejüket megszórjunk a kávébabos grillázsszilánkokkal. Félbevágott eperrel és csokival díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss