A habcsókos pohárkrémhez készen kapható kókuszos habcsókot használunk, így a melegben nem kell bekapcsolni a sütőt.
Az epervelőhöz az epret megtisztítjuk, megmossuk és villával darabosra törjük. A cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a langyos vízben feloldott zselatint. Felforraljuk, majd hideg vízbe állítva gyakran megkeverve lehűtjük. Hűtőbe tesszük, hogy jól besűrűsödjön.
A kávébabtöretes grillázshoz a kávészemeket durvára törjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzákeverjük az összetört kávészemeket és gyorsan kiöntjük egy sütőpapírral bélelt tálcára úgy, hogy minél vékonyabbra terüljön el. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd amikor már megszilárdult nagyobb szilánkokra törjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük az őrölt barna nádcukor felével. Egy másik tálban a mascarponét habosra keverjük a cukor maradékával és a Baileys-el, úgy, hogy apránként keverjük a Baileys-t krémhez. Majd a tejszínt nagy, levegős mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarpone krémhez.
Poharakba tesszük a nagyobb darabokra tört kókuszos habcsók-falatokat, halmozunk rá a krémből, majd ismét jöhet egy vékonyabb réteg tört habcsók, erre a rétegre kanalazunk a hideg epervelőből, erre pedig jöhet egy újabb réteg krém. A tetejüket megszórjunk a kávébabos grillázsszilánkokkal. Félbevágott eperrel és csokival díszíthetjük.