Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttattam. A lisztet átszitáltam, majd hozzáadtam a tojássárgákat, az olvasztott vajat, sót, majd a megkelt élesztőt, és a többi tejjel jól kidolgoztam. Keverőtálba tettem, fedelét ráhelyeztem, és duplájára kelesztettem.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes, kemény habbá vertem.
A megkelt tésztát 3 darabbá vágtam. Téglalap alakúra kisodortam, a cukorhab 1/3 részével lekentem, reszelt csokival megszórtam, majd narancshéjat reszeltem rá. Feltekertem, mint a bejglit.
Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első rudat kettévágtam. Egyenként mindkettő rudacskát hosszában kettévágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem, mint a csigát, köré a másikat. A másik 2 tésztánál is így jártam el.
Fél órát kelesztettem melegen, és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre