Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsókos-csokis kalács

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • pici só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 2 tojásfehérje
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttattam. A lisztet átszitáltam, majd hozzáadtam a tojássárgákat, az olvasztott vajat, sót, majd a megkelt élesztőt, és a többi tejjel jól kidolgoztam. Keverőtálba tettem, fedelét ráhelyeztem, és duplájára kelesztettem.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes, kemény habbá vertem.

A megkelt tésztát 3 darabbá vágtam. Téglalap alakúra kisodortam, a cukorhab 1/3 részével lekentem, reszelt csokival megszórtam, majd narancshéjat reszeltem rá. Feltekertem, mint a bejglit.

Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első rudat kettévágtam. Egyenként mindkettő rudacskát hosszában kettévágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem, mint a csigát, köré a másikat. A másik 2 tésztánál is így jártam el.

Fél órát kelesztettem melegen, és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett.

Ezek is érdekelhetnek

Friss