Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsókok (meringue)

MME MME
75 perc
rafinált
olcsó
32 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojásfehérje
  • 22 dkg kristálycukor
  • tetszés szerinti színű ételfestékek

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni, majd 1 csipet sóval félkeményre verjük.
  2. Kis adagokban beleszórjuk a cukrot, és további 2-3 percig verjük, hogy fényes, kemény állagú habot kapjunk. Közben ellenőrizzük, hogy a cukor feloldódott-e: az ujjainkkal összedörzsölünk egy kevés fehérjehabot, ha sima állagú, a cukor feloldódott, ha még szemcsésnek érezzük, továbbverjük. 
  3. A fehérjehabot annyifelé osztjuk, ahány árnyalatú habcsókot szeretnénk készíteni, és a különböző ételfestékekkel színezzük az adagokat. 
  4. Teáskanál segítségével kis halmokat teszünk belőlük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 120 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

A TÖKÉLETES HABCSÓK: AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL! >>>

ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB HABCSÓK, AMIT VALAHA ETTÉL - VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss