Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habart gyümölcsleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almát megpucolom, felszeletelem. A befőttekről leöntöm a levet abba az edénybe, amiben főzöm a levest. Ezután beleteszem az almát, a fahéjat, kevés citromlevet és ízlés szerint cukrot. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levet szeretnék a levesnek.

Ezután felforralom, és addig főzöm, míg az alma félig megpuhul. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett gyümölcsöket, és míg ez összeforr, elkészítem a habarást.

A lisztet a tejjel csomómentesre keverem (ne legyen túl híg, de túl sűrű se). A hőkiegyenlítés miatt kiveszek a leves levéből, a habaráshoz keverem. Szűrőn keresztül a levesbe öntöm a habarást, közben kevergetem. A szűrön fennakadt lisztet átpasszírozom. Összeforralom, és kész is.

Melegem és hidegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Hidegen kitűnő nyári, hűsítő leves.

A habarással vigyázni kell, nehogy csomós legyen, mert az nem szép.
- GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek