Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habart gyümölcsleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, felszeleteljük.
  2. A befőttekről leöntjük a levet abba az edénybe, amiben főzzük a levest. Ezután beletesszük az almát, a fahéjat, kevés citromlevet és ízlés szerint cukrot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni.
  3. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg az alma félig megpuhul. Hozzáöntjük a lecsöpögtetett befőtt-gyümölcsöket, és míg összeforrnak, elkészítjük a habarást.
  4. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük (ne legyen túl híg, de túl sűrű sem). A hőkiegyenlítés miatt merjünk hozzá egy keveset a levesből, majd jó alaposan keverjük össze. Szűrőn keresztül csorgassuk az elkészült gyümölcsleveshez. Közben kevergessük is. Forraljunk rajta egyet, és máris elkészült a leves.
  5. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Hidegen kitűnő nyári, hűsítő leves.

A habarással vigyázni kell, nehogy csomós legyen, mert az nem szép.
- GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss