Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habart csülkös bableves

MME MME
1 2/5
> 90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészületek: A babot 1 nappal korábban, a csülköt (ha nagyon sós) 2-3 órával a főzés előtt beáztatom.

Elkészítés: A csülköt egy nagy fazékban főzni kezdem annyi vízben, amennyi a csülköt éppen ellepi. Ha már fél órája fő, hozzáadom a beáztatott babot. Közben az elpárolgott vizet pótolom. Ha a csülök megfőtt (2,5-3 óra), elkészítem a habarást: a tejet, a tejfölt és a lisztet csomómentesen elkeverem, és folyamatos keverés mellett a leveshez adom. Ezután az újraforrástól számítva kb. 5 percig főzöm.

Megjegyzés

Elég időigényes, de egyszerű és nagyon finom. Gyerekkorom óta a kedvencem, nem lehet megunni! Eddig mindenkinek ízlett, aki kóstolta. - MME

Ezek is érdekelhetnek