Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme magyarország TOP 5 magyaros étterme!

default user icon
MME
Mióta a Dining Guide külföldi, nemzetközi szaktekintélyeket hoz Magyarországra, hogy teszteljék a legjobb éttermeket, szinte minden egyes esetben ugyanazt a visszajelzést adják. Hiányolják a magyar identitást az étlapokról, keresik és értékelik azokat a helyeket, akik haza alapanyagokkal dolgozva mutatják be a magyar ízeket. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványa tartalmaz egy TOP5-ös listát, melyek a legjobb magyaros éttermet mutatják be. A Rosenstein kiemelten jó, de a másik 4 hely is érdemes arra, hogy ellátogassunk.

 Rosenstein

A Rosenstein a Nyugat-Európában meglehetősen gyakori generációs vendéglátást képviseli szinte egyedülálló módon Magyarországon. Rosensteinéket mindenki szereti, és ennek a jó minőségű, megbízható, stabil, közép-európai konyhán kívül az is az oka, hogy olyan ételeket kínálnak, például rántott bárányt vagy harcsapaprikást túróscsuszával, amelyek már szinte sehol nem elérhetőek. Az étteremet Rosenstein Tibor tradicionális, sokat tapasztalt és mindig a minőségre törekedő tudása, és Robi újító tenni akarása, dinamikája és nyitottsága viszi előre. A Rosenstein több, mint 25 éve meghatározó pontja a magyar vendéglátásnak. Mindez alapítójának, Rosenstein Tibornak köszönhető, aki 2018-ban Dining Guide Életmű Díjat kapott, a Friedrich Wilhelm Raiffeisen támogatásával.

Bori Mami

A Bori Mami minősége a 2017-es év végére nagyot lépett előre, a konyha vezetését a Bonne Chance-ot elhagyó Nagy Attila vette át. Bízunk benne, hogy a gyakori séfváltások időszaka lejárt, és a Bori Mami ezt a mára kialakított minőséget tudja képviselni a jövőben a Mátra szívében. A gyöngyösi étterem nyitása óta fő törekvésének tartja, hogy bemutassa a Mátra ízeit, és ezt lehetőleg minél inkább a régió alapanyagaira támaszkodva tegye meg. Az étlap modern gondolkodású, de a régiójának megfelelően klasszikusnak mondható. A mangalica egy közeli farmról, az Angus marha Pásztóról, a sajtok a Bükki Manufaktúrából érkeznek.

Sauska 48 – Villány

A helyszín ezelőtt is adott volt a villányi borászatban, egyszerűbb vacsorákkal eddig is működött konyha a Sauska birtokon, ahol 2017-től új koncepcióval várják a vendégeiket. Az újkori hazai szakácsszakma egyik nagy „öregje”, Bicsár Attila vezeti a konyhát. A tulajdonos Sauska Krisztián és Bicsár Attila sok éves barátsága alapozta meg a Sauska 48 étterem létrejöttét. A séf az étterem koncepcióját viccesen “modern paraszti gourmet-nak” nevezi, ami az egyszerű vidéki, őszinte konyhastílust jelenti. Az elképzelt étterem és annak ígérete beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A konyha szellemisége, gondolkodásmódja tökéletesen igazodik a vidék, Villány és a borvidék valóságához. A Sauska birtok évekkel ezelőtti megjelenése modernizálta a villányi borvidéket, az étteremkoncepció is ilyen irányba hat.

St. Andrea Borbár

A St. Andrea Pincészet belvárosba hangolt éttermének fejlődése folyamatos. Az étterem „üzenete” egyre letisztultabb. Az egyetlen igazán modern magyar étterem a top 10-es listában. A konyha modern szemléletű, innovatív szellemiségű, de emellett nem fél az egyszerűségtől sem. Itt tényleg lehet egy nagyon jó marhapörköltet, túrógombócot, vagy épp lecsót fogyasztani, ez utóbbi a legemblematikusabb lecsó a városban.  ezek mellett folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy egy-egy klasszikusan magyar ételt, alapanyagot kortárs megközelítésben mutasson meg. A borlapot a St. Andrea Pincészet tételei dominálják, szélesebb, nagyobb magyar borkínálat izgalmasabbá tenné. 2017-től külföldi borok is felkerültek a borlapra. Barna Ádám 2018-ban a Dining Guide Az év séfje díjat kapja a San Pellegrino támogatásával.

Stand25

Széll Tamás és Szulló Szabina piaci bisztró koncepciója a Lyonban vagy Barcelonában megismert, régóta jól működő piacéttermek mintáján alapul. A Belvárosi Piac földszintjén működő étterem ebédidőben folyamatos teltházzal működik. A lokációhoz igazodó, átgondoltan az egyszerűségre törekvő, progresszív gondolkodású konyha kínálatában az emblematikus gulyás, a rakott krumpli és a somlói állandó elemek, a napi, heti választék többi ételét az éppen aktuálisan rendelkezésre álló és elérhető magas minőségű magyar alapanyagok határozzák meg. és természetesen Széll Tamás és Szulló Szabina séfpáros kreatív gondolkodásmódja, akik 2017-ben egyedülálló módon mutatták meg, milyen a szabad stílusú, kiváló minőségű, kortárs stílusú magyar bisztrókonyha. A Stand25 2018-ban a Dining Guide toplistáján a legmagasabb pontszámot elért progresszív stílusú étterem.

 ÍME MAGYARORSZÁG TOP 10 VIDÉKI ÉTTERME >>> 

A PALÁGYI ESZTER VEZETTE COSTES LETT 2018 LEGJOBB ÉTTERME >>> 

MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB STREET FOOD HELYÉT: ÍME A GYŐZTES! >>> 

MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB CUKRÁSZDÁJÁT: ÍME A GYŐZTES! >>> 

TOP 5 MAGYAR ÉTTEREM, AHOL A LEGFINOMABB A VASÁRNAPI EBÉD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss