Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ilyen gyógyszert vettél, nehogy beszedd, azonnal vidd vissza!

default user icon
MME
Kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét, mert adagolásjelölési hiba történ.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közleménye szerint a Keppra 100 mg/ml belsőleg használatos oldat (EU/1/00/146) 23I15 és 23J10 gyártási számú tételeit érinti az intézkedés. A hatóság egyben elrendelte a készítmények egészségügyi szolgáltatóktól, valamint betegektől történő visszahívását. A visszahívás indoka, hogy a készítménnyel együtt szállított 3 ml-es adagolófecskendőkön lévő térfogatjelölésre szolgáló piros tinta leválik, így a jelölés hiányában a szükséges mennyiség pontosan nem meghatározható.

Mint írják, a mérőeszköz funkcionalitásának csökkenése veszélyt jelenthet az epilepsziás betegek számára, ezért a NNGYK arra kéri a Keppra 100 mg/ml gyógyszert használókat, hogy fokozottan ellenőrizzék a rendelkezésükre álló termék gyártási számát, és amennyiben a visszahívással érintett készítmény van náluk, azt mielőbb vigyék vissza a patikába. A gyógyszertárak biztosítják a termék kicserélését.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss