Elkészítés: Egy tűzálló edényt kizsírozok, alját és oldalát karikára vágott vöröshagymával kirakom. A rizst zsíron megdinsztelem, vízzel feleresztem és puhára párolom.
A hússzeleteket forró zsírban pirosra sütöm, a zöldpaprikát a hús zsírjában puhára dinsztelem. A hagymával kirakott tál aljára rakok egy sor rizst, erre a sült húst, bőven megkenem tejföllel, rá egy másik sor rizs, erre a dinsztelt paprika, majd tejföl kerül. A tetejére ismét rizs, amelyet - miután megkentem tejföllel - karikára vágott paradicsommal is kirakom, és a hús után marad pecsenyeszafttal meglocsolom.
Addig sütöm, míg a teteje szép piros lesz, és a paradicsom is pirulni kezd.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre