hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcstorta VI.

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 3 db kivi
  • 30-40 db cseresznye (befőtt)
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • diónyi vaj
  • A tetejére:
  • 2 csomag zselatin
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál mentaszörp vagy színező

Elkészítés

Elkészítés: 4 tojásos piskótát sütünk nagy tepsiben.

2 csomag puncs ízű pudingporból 5 evőkanál cukorral és 6 dl tejjel pudingot főzünk, még melegen hozzákeverünk 5 dkg vajat, így nem bőrösödik be és selymesebb is lesz. A piskótára öntjük a krémet, majd kirakjuk a magozott cseresznyével (fagyasztott) és a szeletelt kivivel.

Hűtőbe tesszük, hogy a gyümölcskocsonya hamarabb dermedjen meg rajta. Ehhez 2 csomag zselatint 3 dl vízben beáztatunk, kb. 10 perc után felforraljuk, 1 evőkanál mentaszörppel színezzük. Kicsit hűlni hagyjuk a zselatint, hogy kenhető legyen, és bevonjuk vele a süteményt.

Megjegyzés

Bármilyen idénygyümölcsből készülhet, tejszínhabbal is fogyasztható.
- rolvisa

Ezek is érdekelhetnek

Friss