Elkészítés: A rizst vízzel, reszelt narancs- és citromhéjjal, az aszalt gyümölccsel puhára főzöm. Hozzáadok 3 dl tejet és 1 csomag vaníliás pudingport kevés cukorral ízesítve, felfőzöm (tulajdonképpen egy pudingos tejberizst csinálok). Hűlni hagyom. Belekeverem a meggyszemeket.
3 dl habtejszínt 1 csomag habfixálóval és 4 kanál cukorral kemény habbá verek. A kihűlt krémhez keverem óvatosan.
3 tojásos piskótát sütök kapcsos tortaformába. Ha készen van, kiveszem, mert a tortaformát alá és körbe kell bélelni fóliával a krémhez. Ha kibéleltem, visszateszem bele a piskótakarikát, lekvárral megkenem a lapot, ráhalmozom a krémet, majd hűtőben hagyom 3 órát dermedni. Kandírozott gyümölccsel, reszelt narancs héjával vagy csokidarával díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre