80-100g porcukor (ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen)
Vaníliaaroma
Díszítéshez
10 dkg étcsokoládé
3,5 evőkanál olaj
Gyümölcsök (barack, ribizli, szőlő, eper)
Elkészítés
Piskóta
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
A lisztet szitáljuk össze a keményítővel. A tojásfehérjét közepes sebességen verjük fel, amikor keményedik, adjuk hozzá a cukrot. Amikor kemény habbá vertük, adjuk hozzá a tojássárgáját is. Állítsuk le a gépet, keverőlapáttal óvatosan keverjük hozzá a keményítős lisztet, legvégül a felolvasztott margarint. Töltsük a piskótatésztát egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük aranybarnára. Ellenőrizzük tűpróbával a közepét hogy jól átsült-e. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána vízszintesen vágjuk három részre.
Krém
Először a tejet öntsük egy edénybe. Adjuk hozzá a pudingport, egy evőkanál cukrot, és főzzünk sűrű pudingot, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Egy tálban villával törjük össze a túrót, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliaaromát, és habverővel keverjük hozzá a tejfölt. Beleöntjük a pudingot is, és habverővel elkeverjük.
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük.
Összeállítás
Az alsó lap köré tortakarikát teszünk, és rákenjük a krém harmadát. Ezután jön a következő lap, megint krém, utolsó lap, majd befedjük a maradék krémmel( az oldalát is).
A tetejére az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, majd ráöntjük a tortára, és hagyjuk, hogy az oldalán is szépen lecsurogjon. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg megdermed rajta a csoki. Ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.