Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-túrós őzgerinc piskótatekerccsel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 6 teáskanál zselatin
  • 10 dkg vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • apró kockákra vágott narancs

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.

A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.

Egy őzgerinc formát fóliával kibélelünk úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon. A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük. Beleöntjük a túrós masszát, és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk. A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak. Letakarjuk.

Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek