Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös tiramisu

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meglocsoljuk citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).

A mascarpone krémsajtot habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojásos krémbe forgatjuk (egy kicsit híg lesz, nem baj!).

A babapiskóta felével kibélelünk egy négyszögletes üvegtálat, meglocsoljuk a likőr felével, majd megkenjük a krém felével, és belenyomkodjuk a gyümölcsöt. Beborítjuk a maradék piskótalapokkal, meglocsoljuk a maradék likőrrel, elsimítjuk rajta a maradék krémet.

Legalább 6 órára/1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss