Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A piskótatésztához mixerben keverjük össze a tojásokat a kristálycukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat és a vaníliás cukrot. Végül a felvert masszához keverjük hozzá a lisztet és a sütőport.

A tésztát öntsük egy magasabb peremű tepsibe, és 180 °C-on, kb. 20 percig süssük az előmelegített sütőben. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg lekvárral, és rakjunk rá ízlés szerinti mennyiségű szezonális gyümölcsöt.

A zselatint a használati utasítás szerint készítsük el, és vékony rétegben csorgassuk rá a gyümölcsre. Várjunk pár percet, amíg ez a réteg megdermed, és csak ekkor öntsük rá a maradék zselatint. A kész süteményt 15 percre tegyük be a hűtőbe, hogy a bevonat teljesen megdermedjen. Kínálhatjuk tejszínhabbal is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss