A piskótatésztához mixerben keverjük össze a tojásokat a kristálycukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat és a vaníliás cukrot. Végül a felvert masszához keverjük hozzá a lisztet és a sütőport.
A tésztát öntsük egy magasabb peremű tepsibe, és 180 °C-on, kb. 20 percig süssük az előmelegített sütőben. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg lekvárral, és rakjunk rá ízlés szerinti mennyiségű szezonális gyümölcsöt.
A zselatint a használati utasítás szerint készítsük el, és vékony rétegben csorgassuk rá a gyümölcsre. Várjunk pár percet, amíg ez a réteg megdermed, és csak ekkor öntsük rá a maradék zselatint. A kész süteményt 15 percre tegyük be a hűtőbe, hogy a bevonat teljesen megdermedjen. Kínálhatjuk tejszínhabbal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre