Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-sonkás sertésborda fehérboros mártással

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát felszeleteljük, és a megforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott őszibarackot, a beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát, a csíkokra vágott gépsonkát, és összemelegítjük.

A hússzeleteket kissé kiveregetjük, sózzuk, és a megforrósított olajon mindkét oldalán piros-ropogósra sütjük, majd kevés befőtt levet aláöntve puhára pároljuk.

A visszamaradt vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a tejszínt, és kiforraljuk. A boros mártásba belekeverjük a gyümölcsös-sonkás gombát.

A hússzeleteket tálra rendezzük, leöntjük a mártással, és párolt rizzsel körítjük.

Megjegyzés

Az ínyencek keverjenek a mártásba kevés fahéjat. Borjúbordával még finomabb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss