Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös rakott palacsinta meggymártással

45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10-15 db palacsinta
  • 30 dkg magozott meggy
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 30 dkg őszibarack
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 40 dkg reszelt alma
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 citrom leve
  • A mártáshoz:
  • 4 dl meggylé
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: Kisütünk kb. 15 darab palacsintát. A diót, a cukrot és meggyet összekeverjük. A barackot a kókuszreszelékkel keverjük össze. (Én botmixerrel pépesre zúztam.) Az almát a cukorral összekeverve kevés margarinon puhára pároljuk.

Az első palacsintát hőálló tálba vagy tortaformába tesszük, és megkenjük a meggyes-diós keverékkel. Befedjük palacsintával. Erre kerül a kókuszos krém, majd újabb palacsinta. Végül az almás réteg. Ezt ismételjük addig, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

A meggylevet a cukorral és az étkezési keményítővel felfőzzük, mártás sűrűségűre, és a rakott palacsintához kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, laktató, és nem túl édes nyalánkság lesz belőle.

A képen látható adagból az almás réteg kimaradt.
- liliana0316

Ezek is érdekelhetnek

Friss