A megtisztított nektarint vágjuk apró kockára, az áfonyákat felezzük el, de díszítéshez hagyjunk néhány cikk őszibarackot, és néhány darab áfonyát.
Kevés hideg tejjel keverjük ki a pudingport, majd a maradék tejet hozzáadva, folytonos keverés mellett forraljuk addig, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöt, és töltsük a pudingot hideg vízzel kiöblített tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le.
Fogyasztás előtt díszítsük fel a félrerakott gyümölcsökkel. Készíthető hagyományos pudingporból, ízlés szerinti édesítőszerrel.
Recept és fotó: Dr. Fövényi József- Gyurcsáné Kondrát Ilona: GI Diéta - optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak, Springmed Kiadó
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre