Elkészítjük a krémet, mivel felhasználás előtt ezt le kell hűteni. A tojásokat szétválasztjuk. Egy kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Eközben a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hagyjuk egy kicsit visszahűlni.
A visszahűlt tejben elkeverjük a tojásos pudingot, majd óvatosan melegítve, folyamatosan kevergetve felforraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ismét hagyjuk hűlni, közben időnként átkeverjük. Ha már nem forró, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ha a krém elkészült, a babapiskótát megkenjük a málnalekvárral, majd feldaraboljuk, és szétosztjuk a poharak aljában. Ha nem gyerekeknek készítjük, a piskótát meglocsolhatjuk a gyümölcshöz illő likőrrel vagy pálinkával, esetleg cherryvel.
A piskótán szétosztjuk a málnát, majd rákanalazzuk a kihűlt krémet. A tetejét porcukorban forgatott málnaszemekkel díszítjük, és jól lehűtve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre