Gyümölcsös-mézkrémes kosárkák

90 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • vaj
  • kakaópor
  • krémsajt
  • tejföl
  • porcukor
  • tojássárgája
  • szárazbab
  • tojás
  • méz
  • fahéj
  • joghurt
  • vaníliaaroma
  • szeder
  • áfonya

Elkészítés

1.

A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot. Az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

2.

A krémtöltelékhez az összetevőket botmixerrel simára keverjük, majd a hűtőbe tesszük.

3.

Az omlós tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb átmérőjű linzerkiszúróval 8-9 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A formákba nyomkodjuk úgy, hogy peremük is legyen. Szárazbabbal megtöltjük mindet. A kosárkákat 190 fokon vakon 5-10 percig sütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket.

4.

A kosárkákat megtöltjük a krémtöltelékkel, megszórjuk a megtisztított gyümölcsökkel, és további 15 percig 175 fokon sütjük. Akkor jó, ha a töltelék puding sűrűségűre szilárdul. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Készíthetünk omlós tésztát nyírfacukorral is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss