hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-mézkrémes kosárkák

90 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag
Hozzávalók
  • Az omlós tésztához:
  • 27,5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 12 dkg krémsajt
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 tk só
  • szárazbab a vaksütéshez
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 23 dkg méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 15 dkg joghurt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/4 tk só
  • A díszítéshez:
  • 12,5 dkg szeder
  • 12,5 dkg áfonya

Elkészítés

1.

A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot. Az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

2.

A krémtöltelékhez az összetevőket botmixerrel simára keverjük, majd a hűtőbe tesszük.

3.

Az omlós tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb átmérőjű linzerkiszúróval 8-9 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A formákba nyomkodjuk úgy, hogy peremük is legyen. Szárazbabbal megtöltjük mindet. A kosárkákat 190 fokon vakon 5-10 percig sütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket.

4.

A kosárkákat megtöltjük a krémtöltelékkel, megszórjuk a megtisztított gyümölcsökkel, és további 15 percig 175 fokon sütjük. Akkor jó, ha a töltelék puding sűrűségűre szilárdul. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Készíthetünk omlós tésztát nyírfacukorral is.

Ezek is érdekelhetnek